Ateliere de olărit și fierărie

Atelierele de fierărie și olărit se vor desfășura în paralel alături de meșteșugarii Gaëtan le Gall însoţit de ucenicii săi Sebastien Bridonneau, Brendan Olivier și Daniel Ifrim.

Ambele evenimente au o parte de demonstraţie, la care se priveşte (pot fi oricât de mulţi oameni cu condiţia să vadă ce se întâmplă) şi o parte practică la care se poate lucra, în cazul fierăriei cu maxim 2 oameni asistaţi şi în cazul olăriei cu 1 om asistat de olar. De regulă toată lumea interesată va trece, pe rând, pe la fiecare dintre ei. E ideal ca participanţii să aibă părul prins şi pantofi închişi (nu sandale).

Dacă doriți să participați, vă rugăm să alegeți unul dintre cele două ateliere și să vă înscrieți completând formularul aferent.

Atelier de olărit cu Daniel Ifrim

SAU

Atelier de fierărie cu Gaëtan le Gall

Îl avem ca profesor de fierărie pe Gaëtan le Gall, un fierar cu experiență, care a lucrat înainte să vină în Țibănești în Poitiers, Montpellier, Bruxelles, L’ile de la Reunion, Lyon, Strasbourg, Reims și Bordeaux. Originar din Langoat, Gaëtan și-a făcut formarea în cadrul prestigioasei asociaţii „Les Compagnons du Devoir” și a lucrat de-a lungul timpului zeci de confecții metalice și de fier forjat, a participat la lucrări de restaurare și concursuri de specialitate. Companionul fierar Gaëtan le Gall şi ucenicii fierari Sebastien Bridonneau și Brendan Olivier pregătesc o demonstraţie de meşteşug şi îi așteaptă pe doritori să se aventureze în tainele modelării fierului înroşit, cu demonstrații practice ale unor obiecte la făurirea cărora va participa toata lumea.
Daniel Ifrim, olar experimentat din Schitu Stavnic, este colaboratorul proiectului „Batem fierul la conac!” de peste 5 ani de zile, realizând o serie întreagă de demonstraţii, obiecte şi stagii de instruire pentru cursanţii proiectului. Daniel arde ceramica într-un cuptor arhaic, în urma unui proces în care fiecare etapă este făcută în mod tradiţional.