ASOCIAȚIA DE LA PATRU (A4)

Asociaţia de la 4 este organizaţia non-guvernamentală şi non-profit a studenţilor Facultăţii de Arhitectură din Timişoara. Cunoscută datorită conferinţelor, expoziţiilor, workshop-urilor, training-urilor, concursurilor şi activităţilor de destindere realizate pentru studenţii arhitecţi, A4 devine o entitate ce promovează o educaţie alternativă celei academice

Art Encounters

Viziunea Fundaţiei Art Encounters este să devină un punct de întâlnire pentru oameni, idei, culturi și comunităţi, și să creeze o platformă deschisă pentru arta contemporană în strânsă legătură deopotrivă cu orașul Timișoara și cu scena globală de artă. Publicul este încurajat să exploreze domeniul artei și să devină parte într-un schimb permanent de cunoaștere.

Aquatim

Societatea Aquatim furnizeaza servicii de alimentare cu apa si de canalizare in Timisoara si mai multe localitati din judetul Timis. Fundatia urmareste sa aduca in atentia publicului larg relevanta arhitecturii industriale in special asupra uzinelor de apa pe care le are in administrare si sa sporeasca nivelul de responsabilitate fata de resursa apa in randul timisorenilor.

Asociația Peisagiștilor din România - AsoP

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia atât la nivel național cât și internațional. De asemenea, organizația participă la dezvoltarea domeniului peisagistic și la conștientizarea publicului larg cu privire la problematicile referitoare la peisaj și mediul înconjurător, deopotrivă natural și antropic.

Asociația De-a arhitectura

Asociația De-a Arhitectura își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit în vederea conștientizării și  cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și urbanismului. Prin înțelegerea acestor valori de către diverse categorii de public, se urmărește creșterea calității mediului construit din mediile urbane și rurale.

BINA- Association of Belgrade architects / Belgrade International Architectural Week

Asociația Culturală Belgrad este o organizație nonprofit care își dorește să conecteze artiști, oameni de știință și toți cei care își doresc să promoveze cultura și schimbul cultural. În Serbia există peste 1100 de membri și aproape 500 de membri în întreaga lume.  De asemenea, scopul nostru este de a promova cultura medievală a Serbiei precum și realizările culturale ale Belgradului, ca și capitală a Serbiei. 

CAB - Centar Za Arhitekturu Beograd

Centrul de Arhitectură Belgrad este o organizație independentă care acționează ca un centru național pentru dezvoltare sustenabilă în domeniul arhitecturii, planificării urbane, locuințelor și domeniilor conexe. Fondatorii Centrului de Arhitectură lucrează de mult timp împreună la diverse proiecte, care se află mereu în conformitate cu principiile cheie pe care se bazează această asociație. 

Consiliu județean Timiș

Consiliu județean Timiș (CJT) este autoritatea administrației publice locale din România, constituită la nivelul județului Timiș, pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.

CRIES - Centru de Resurse pentru Initiative Etice si Solidaridare

Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare – CRIES este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2009, cu scopul promovării economiei sociale în România. Asociația CRIES marchează drumul de la un proiect la o structură locală, organizația propunându-și să consolideze inițiativele etice și solidare demarate cu ocazia proiectului „Timișoara – teritoriu responsabil pentru coeziune socială și dezvoltare durabilă”, inițiat în anul 2007 de către Consiliul Europei și Platforma Europeană IRIS.

DJCT -Direcția Județeană pentru Cultură Timiș

Direcţia pentru Cultură a judeţului Timiş, ca serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridică, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, are ca obiectiv principal asigurarea condiţiilor de exercitare a dreptului la educaţie şi a accesului la cultură pentru toţi cetăţenii judeţului Timiş, indiferent de apartenenţa religioasă, etnică sau sexuală, şi în conformitate cu opţiunile lor liber exprimate.  

DaNS - Asociația Arhitecților din Novi Sad

DaNS – Asociația Arhitecților din Novi Sad este o organizație profesională independentă de arhitecți asociați în mod voluntar, care funcționează în Novi Sad din anul 1960. Scopul organizației este de a articula și a reprezenta interesele profesionale și sociale ale membrilor săi, pentru a afirma, a îmbunătăți și proteja arhitectura  și urbanismul ca o disciplină, prin a cărei creații se materializează cultura mediului construit.

Fundația Triade

Fundația Interart TRIADE a fost inființată in anul 2000, avand drept membru fondator sculptorul Peter JECZA, personalitate marcantă a vieții artistice din Banat/ Romania. Activitatea fundatiei continua intr-o forma institutionala preocuparile familiei Jecza din ultimii zece ani de a coagula, in jurul artei practicate de sculptor, alte forme de expresie si de a crea, astfel, un spatiu de intercomunicare artistica. In acest mod se revitalizeaza o mai veche traditie a „caselor de artisti”, adevarate nuclee de cultura.

Institutul Francez România – Timișoara

Insitutul Francez din Timișoara face parte din rețeaua culturală franceză și francofonă din România și, la scară mai largă, din Europa Centrală și Orientală. Institutul propagă și dinamizează practicarea limbii franceze printr-o ofertă de cursuri generale și de specialitate, prin acțiuni permanente de cooperare lingvistică și proiecte culturale, punând la dispoziția publicului un important centru de resurse documentare despre Franța contemporană și despre cercetări din mediul francez (mediateca). 

Kortárs Építészeti Központ / Contemporary Architecture Centre (KÉK)

KÉK – Centrul Maghiar de Arhitectură Contemporană este o organizație profesională independentă, înființată în anul 2006 cu scopul de a deschide noi perspective în mentalitatea arhitecturală și urbană din Ungaria. Obiectivul instituției este de a iniția dialoguri despre arhitectură, despre oraș și despre cultura acestuia, atât din cadrul profesiei, cât și în afara acesteia.

Asociația PRIN BANAT

Asociația PRIN BANAT s-a constituit în 2016, ca o continuare firească a proiectului editorial cu același nume, având ca scop documentarea și promovarea valorilor locale și încurajarea turismului cultural în regiunea Banatului istoric (care, astăzi, se întinde pe teritoriul României, Serbiei și Ungariei).

Union of Architects of Serbia

Urban Eye

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit.

Urboteca

Proiectul URBOTECA a început ca o ambiție de a aduce în spațiul public, și în România, rezultate din mediul academic pe teme legate de buna guvernanță urbană, democrație participativă în planificare și proiectare urbană. Apoi, a apărut dorința de a deschide o cale de manifestare profesională pentru absolvenți de arhitectură, urbanism, peisagistică, dar și pentru sociologi, antropologi, specialiști în comunicare, care să lucreze împreună pentru a sprijini negocieri de calitate între actorii urbani.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara (FAUT)

Misiunea fundamentală a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism este dezvoltarea continuă a procesului de învăţământ, a activităţilor de cercetare, proiectare şi dezvoltare tehnologică şi managerială în concordanţă cu evoluţiile care au loc pe plan naţional şi internaţional. 

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” este principala instituție universitară de stat dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii și urbanismului. Ea este totodată și cea mai veche instituție de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învățământ de arhitectură inițiate în 1892 prin Școala de arhitectură înființată de Societatea Arhitecților Români.

Architecture Education at Széchenyi István University, Győr Hungary

Educația arhitecturală din Győr a devenit o instituție importantă la începutul secolului XXI. Comunitatea entuziastă a arhitecților importanți pe plan local, și-a unit forțele cu unele dintre cele mai importante persoane ale domeniului din întreaga țară, pentru a înființa un nou program pentru studenți interesați de arhitectură.

Építészfórum

Építészfórum este cea mai cunoscută revistă digitală de arhitectură din Ungaria. Are în vedere subiecte legate de arhitectură, spațiu construit, tehnologie, design și pune la dispoziție o platformă deschisă atât pentru zona culturală ungară, cât și internațională.