Atelier de olărit

Ateliere fierărie și olărit se vor desfășura în paralel alături de meșteșugarii Gaetan le Gall însoţit de ucenicii săi Sebastien Bridonneau si Brendan Olivier si Daniel Ifrim. Ambele evenimente au o parte de demonstraţie, la care se priveşte(pot fi oricât de mulţi oameni cu condiţia să vadă ce se întâmplă) şi o parte practică la care se poate lucra, în cazul fierăriei cu maxim 2 oameni asistaţi şi în cazul olăriei cu 1 om asistat de olar. De regulă trece toată lumea interesată, pe rând pe la fiecare dintre ei. E ideal ca participanţii să aibă părul prins şi pantofi închişi (nu sandale).

Daniel Ifrim, olar experimentat din Schitu Stavnic, este colaboratorul proiectului „Batem fierul la conac!” de peste 5 ani de zile, realizând o serie întreagă de demonstraţii, obiecte şi stagii de instruire pentru cursanţii proiectului. Daniel arde ceramica într-un cuptor arhaic, în urma unui proces în care fiecare etapă este făcută în mod tradiţional.

Daniel Ifrim, olar experimentat din Schitu Stavnic, fostă vatră de olari de lângă Iaşi, este colaboratorul proiectului „Batem fierul la conac!” de peste 5 ani de zile, realizând o serie întreagă de demonstraţii, obiecte şi stagii de instruire pentru cursanţii proiectului.

Daniel arde ceramica într-un cuptor arhaic, în urma unui proces în care fiecare etapă este făcută în mod tradiţional.

Mai multe despre Daniel şi Schitu Stavnic, puteţi descoperi în cartea „În jurul focului” a arhitectei Alexandra Mihailciuc, Fundaţia Pro Patrimonio, 2017.

https://www.uar-bna.ro/2018/proiecte/422/

Newsletter