ABRUPTARHITECTURA conferință

O CULTURĂ A RECICLĂRII. CONSTRUIND CU GARAJE PREFABRICATE

Urmaș al „Epocii de Aur”, acest modul prefabricat de 3,0 x 5,6m devenise deja ceva mai mult decât un garaj. Convertit în cămară, atelier, birou, fostul garaj era o extensie a locuinţei de la bloc. Pe la sfârşitul anilor 2000 autorităţile cer desfiinţarea unor garaje devenite parazitare. Prin recuperate, alăturare, relaţionare, cele cinci garaje merg mai departe, sunt altceva decât ceea ce au fost la început menite să fie…

Timetable:
18:30-18:35 – Cuvânt de introducere din partea organizatorilor Beta
18:35-18:40 – Anca Cioarec & Brîndușa Tudor – despre cadrul prezentării – conexiunea cu expoziția „Enough is Enough”, curatoriată de Anca Cioarec, Brîndușa Tudor și Ilka Ruby
18:40-19:15  – Prezentare a b r u p t a r h i t e c t u r a – „O cultură a reciclării. Construind cu garaje prefabricate”
19:15-19:30 – Sesiune de întrebări din partea publicului

Pentru acest eveniment nu este nevoie de înregistrare în prealabil. Vă recomandăm să urmăriți pagina noastră de facebook sau evenimentul dedicat pentru a fi notificați în momentul în care pornim live-ul.

Cristina Constantin și Cosmin Pavel, amândoi arhitecți (UAUIM 2005) și doctori în arhitectură (UAUIM 2012/ 2014), lucrează împreună ca ABRUPTARHITECTURA (București 2007) și, în paralel, din 2005 predau la UAUIM în cadrul atelierului de proiectare. Practicând un discurs centrat pe tema regăsirii toposului domestic, a familiarului în spaţiul construit, sunt preocupați de o educaţie care să încurajeze buna raportare la acel „deja dat” cu care arhitectura lucrează.