Zoom in #responsabilitate – tur pentru adolescenți

Turul ghidat al expoziției principale „Enough is enough” realizat în colaborare cu De-a Arhitectura se adresează adolescenților preocupați de rolul care le revine în diminuarea proceselor care duc la degradarea climatică a planetei.

Vom parcurge la pas alert expoziția-grădină pregătită pentru noi de către Beta pentru a explora ce înseamnă responsabilitatea pentru fiecare dintre noi, cum suntem responsabili în felul în care trăim orașul și cum suntem responsabili ca profesioniști la început de drum. În pădurea din muzeu, vom pune lupa pe materiale sustenabile, comunități rezistente și exemple reușite, pentru a merge acasă, visând cu ochii deschiși la un viitor sustenabil pentru toți, ușor mai optimiști despre ce putem face pentru oraș și mediu.

Vârstă copii (intervalul de vârstă): 13-18 ani
Înscriere: https://bit.ly/36wZKmc

Arhitect, pasionată de procesele prin care se imaginează și se produc obiectele, Maria Sgîrcea este co-fondator al platformei de colaborare F O R, unde coordonează echipa de design și unde lucrează cu tehnologii de imprimare 3D pentru prototipare și design de produs. Maria este fondator al atelierului experimental de design de obiect „Lână și Beton”, membru fondator FABER spațiu colaborativ și organizator de evenimente culturale și profesionale în cadrul echipei LIGHT EDU. Ca membră a Asociației „De-a Arhitectura”, aceasta a coordonat și facilitat programul Urban Up! alături de atelierele despre mediu construit pentru liceeni. De asemenea, a fost voluntar și facilitator în cadrul proiectului „De-a Arhitectura în Școala Mea” și a coordonat atelierul „Despre Locuire BETA 2018”.

Andreea Pătroi este arhitect în cadrul Unității de implementare proiecte de infrastructură pentru cultură a Primăriei Municipiului Timișoara unde coordonează realizarea Centrului pentru artă, tehnologie și experiment – MultipleXity și reabilitarea fostelor cinematografe Studio și Arta. Are experiență în proiecte complexe de urbanism și dezvoltare durabilă și a facilitat atelierele pentru liceeni, despre oraș și mediul construit Urban UP! powered by de-a arhitectura.

Newsletter