Atelier BIM

Evenimentul reprezintă un moment important în demersul ce adresează viitorul profesiei intenționând să ofere, cu ajutorul experților, o imagine de ansamblu asupra modului în care tehnologia BIM poate fi folosită în proiecte,în special în faza de execuție. Topicul principal se axează pe legătura dintre arhitect și proiectant general.

Pentru Atelierul BIM, vă propunem un simplu exercițiu prin care vom realiza tranziția de la un model BIM pentru faza de proiectare la un model specific etapei de execuție. Vom folosi obiecte BIM de la Ytong și metode specifice pentru realizarea modelelor informaționale 3D, 4D (timp execuție) si 5D (cost execuție).
Fiecare participant are nevoie de calculator personal și software BIM actualizat (Archicad 24, Revit 2021, etc.). Tema, modelul de bază si referințele necesare, vor fi puse la dispoziția participanților in ziua atelierului.

Sponsor și participant al acestui atelier este Xella | Ytong – unul dintre liderii pieței de pe piața materialelor de construcție din România și principalul producător de BCA din România.

Xella privește către viitor și se implică activ în medierea relațiilor dintre proiectanți, constructori, arhitecți și dezvoltatori, prin prezenta în platforma digitală BIM (Building Information Modelling), un proces inteligent de lucru bazat pe modele 3D care stimulează colaborarea interdisciplinară în proiectele de construcții, economisind timp, bani și crescând calitatea lucrărilor.

Daniela a terminat o Universitate de Inginerie, cu specializarea de Automatică și IT industrial, în cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică. A intrat în industria construcțiilor în 2013 în cadrul echipei de BIM, dar având pasiune pentru tehnologie și dorința de a-și crește cunoștiințele în lumea BIM. Curând după intrarea în echipă, a fost promovată ca Tehnician BIM, iar acum lucrează ca Digital Engineering Lead pentru una dintre cele mai mari companii de construcții din UK. Daniela a avut un rol cheie în crearea unei strategii BIM pentru unele dintre cele mai mari proiecte din Londra. De asemenea, a jucat un rol esențial în dezvoltarea planului de afaceri BIM pentru un întreg sector, plan pus acum în aplicare și fiind pe deplin în desfășurare pentru toate proiectele majore conduse de unul dintre cei mai mari contractori din Marea Britanie.
Alin și-a început cariera ca Desenator Tehnic la unul din cele mai mari studiouri de proiectare din orașul său natal, Timișoara. După terminarea studiilor de Arhitectură și Urbanism la Universitatea Politehnica Timișoara, se alătură unui important birou de project management și arhitectură din Timișoara unde lucrează în rolul de Arhitect Principal și BIM Manager la unele dintre cele mai importante proiecte de investiții străine din regiune. Ulterior se alatură biroului Foster and Partners ca BIM and Design Systems Coordinator, iar pasiunea lui pentru tehnologii de proiectare se îndreaptă către mari proiecte comerciale și de infrastructură în Orientul Mijlociu și Asia.
Cu peste 16 ani de experiență în domeniul construcțiilor sustenabile, Sebastian, doctorand în cadrul Facultății de Construcții din Cluj, este profesionist certificat în execuția caselor pasive
Pe parcursul anilor de la absolvirea facultății a avut ocazia de a lucra în cadrul mai multor birouri de arhitectură. Consideră că meseria de arhitect este un proces de învățare continuă și că totul începe cu a fi responsabil și a trata cu seriozitate atât munca, cât și clienții. În 2013 a lucrat timp de 8 luni în Germania, în cadrul unei firme specializate pe arhitectura industrială. Revenit în țară și-a deschis propriul birou de arhitectură. Lucrează la diverse programe de arhitectură, dar cea mai mare satisfacție o primește de la proiectarea caselor individuale.