Expoziția-concurs Beta 2020: Conferințe juriu – Fotografie

Evenimentul face parte din programul conferințelor membrilor juriului din cadrul Expoziției-Concurs Beta 2020. Conferința va avea ca punct de pornire activitatea și preocupările actuale ale juriului categoriei 7.Fotografie, în domeniul fotografiei de arhitectură.

Laurian Ghinițoiu folosește fotografia ca instrument de documentare a mediului construit. Este format ca arhitect la facultatea de arhitectură G.M. Cantacuzino 2010 (Iași, Ro), urmat de un master la DIA 2014 (Dessau, De). Ceea ce a început ca o curiozitate pentru Laurian, fotografia, prin muncă și pasiune a devenit un stil de viață și o călătorie continuă în jurul lumii. Acest fel de a privi îl ajută să înțeleagă complexitatea arhitecturii în contextul global. Întâlnirile spontane reprezintă punctele de plecare a unor serii de proiecte fotografice care urmează să fie materializate în anii următori prin albume și expoziții. A obținut rezultate pozitive la concursurile internaționale de fotografie din ultimii ani. Recent, a fost desemnat câștigătorul Architectural Photography Awards 2019. Fotografiile sale sunt publicate de principalele publicații din domeniu, Phaidon, Domus, Taschen, El croquis, Wallpaper, Zeppelin și selectate pe coperțile revistelor influente precum Architectural Record, A+U. Printre colaboratorii săi, pot fi recunoscute practici ca David Chipperfield, OMA, BIG, Heatherwick Studio, SO_IL, dar și birouri emergente precum Karamukkuo, SUO, Miolk printre altele.
Arhitect absolvent al BME Budapest în 2015. În timpul studiilor, finalizează cursul de fotografie Camera Anima Open Academy, devenind interesat de fotografia de arhitectură. În paralel cu proiectele personale de arhitectură, lucrează și ca fotograf de arhitectură. A obținut câteva premii, printre care și locul 3 în cadrul Hungarian Press Photo Competition, la categoria portrete. Fotografiile sale au fost publicate pe numeroase site-uri și în reviste. Periodic, se ocupă și cu susținerea unor lecții despre practicarea fotografiei.
Relja Ivanić este arhitect, iar în prezent se ocupă de fotografia de arhitectură. După absolvirea Facultății de Arhitectură din Belgrad, Relja și Kosta Mijić devin co-fondatori ai Super Poster (www.superprostor.com), o platformă de arhitectură contemporană din Serbia și regiunea SEE. Pe lângă fotografierea pentru cei mai proeminenți arhitecți din Serbia și din regiune, Relja a colaborat de asemenea, cu diverse nume importante precum Microsoft, Price Waterhouse Cooper, Prostoria, Porcelanosa, Muzeul de artă contemporană din Belgrad și multe alte instituții și asociații profesionale de arhitectură.